Over Chantal

Als ‘mensen-mens’ ging ik de verpleging in. Mensen ontmoeten uit alle lagen van de bevolking. Het heeft me veel mensen kennis gebracht. Ik kan genieten van mensen om me heen en ben altijd nieuwsgierig naar: wat maakt nu dat iemand dit doet, dit zegt, zo handelt en zo wil zijn ?

Na een flinke burn-out, tachtig bordjes in de lucht, dacht dat ik dat wel zou kunnen, verloor ik mezelf volledig. Wie was ik nou en wat wilde ik nou?? Bij een positiviteit training werd me de volgende vraag gesteld: “stel je bent overleden en er staan mensen aan je kist, wat zou je willen dat ze over je zeggen?” Ik dacht “o jee, dat kan weinig indrukwekkend zijn!” Maar wat zei dat over mij? Ik wilde nog zoveel, waarom deed ik dat dan niet? Wat waren mijn belemmeringen en blokkades om aan de slag te gaan?

Een training NLP bracht me veel. Met een andere blik keek ik de wereld in. Ik wist weer wat mijn eigen verantwoordelijkheden waren, wat van mij was. En ik wist weer wat absoluut niet van mij was maar van iemand anders en wat ik dus mocht loslaten. De gesprekken met mensen veranderden, ik zag mezelf anders, maar ook mijn omgeving.

Het besluit om daarna via een groepscursus Lichter-Leven, de coach opleiding Lichter-Leven te gaan doen, gaf me nog meer inzichten hoe je ‘rommel’ die je niet meer nodig hebt kunt opruimen en hoe je de beste versie van je zelf kunt neer zetten. Ik leerde mediteren, reflecteren, accepteren en weer verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen leven. Want daar had ik tenslotte zelf invloed op en niemand anders! Heerlijk grensverleggend bezig zijn, ik voelde ook weer het innerlijke vuurtje branden, iets doen waar je blij van wordt. En dat gun ik iedereen! Wat is je passie? Ga ervoor, het leven is te kort om te wachten dat het op een dag vanzelf voorbijkomt. En weet je, ‘shit’ hebben we allemaal in ons verleden mee gemaakt, maar gebruik het als mest voor je toekomst.

Jij bent de creator van je eigen ervaring